Ongediertebestrijding offertes vergelijken
Bespaar tot 40% ongediertebestrijding kosten in 1 minuut
Gratis – Vrijblijvend
Vergelijk Ongediertebestrijding offertes
Bespaar tot 40% in 1 minuut
Gratis – Vrijblijvend
Vergelijk Ongediertebestrijding offertes
Bespaar tot 40% in 1 minuut
Gratis – Vrijblijvend

Ratten bestrijden: Hoe kun je het het beste doen?

Als je een zwarte rat of bruine rat in huis hebt, ben je niet blij. Je wil immers geen ziektes in huis halen of schade krijgen aan je huis. Hoe je het beste ratten kan bestrijden, wordt uitgelegd in de artikelen op deze pagina.

Heb je ratten in en rondom je huis? Ratten bestrijden is dan iets wat je waarschijnlijk zal willen. Een bruine rat of zwarte rat kan veel schade aanbrengen aan je huis en daarnaast heb je geen zin in ongewenste bezoekers. Als je ratten eenmaal in huis hebt, is het lastig om er vanaf te komen. Vaak hebben ze voldoende te eten doordat je een keuken of een voorraadkast hebt. Ze hebben daarnaast hele sterke tanden, waardoor ze gemakkelijk door alle muren en plafonds heen bijten.

Bruine rat draagt vaak ziektes met zich mee

Het grote probleem met ratten is dat ze veel ziektes met zich meedragen. Ze zijn dus erg slecht om in huis te hebben, aangezien je er dus ziek van kan worden. Onder meer salmonella en E. coli dragen ze bij zich. Ook hebben ze vlooien en mijten bij zich en het is vervelend als je deze in huis hebt. Daarnaast brengt de bruine rat schade aan aan je huis.

Zwarte rat is niet bang voor mensen?

Bij ratten is het lastiger om zelf actie te ondernemen. Je kunt vallen plaatsen, maar zwarte ratten zijn best slim en het is de vraag of dit dan werkt. Daarnaast is de zwarte rat helaas niet bang voor mensen, dus werken met geluid heeft ook weinig zin. Het beste is om professionele hulp, ongediertebestrijding, in te schakelen. Dan weet je zeker dat het probleem goed verholpen wordt. Vaak komt de zwarte rat namelijk niet alleen en dan is het prettig om zeker te weten dat de hele populatie verdwenen is.

Als je van de ratten af bent, is het goed om te voorkomen dat ze terug komen. Sluit alle gaten af in huis, zorg dat er nooit ergens voedsel ligt en let erop dat het huis schoon blijft.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.